Sprøstekt lammeribbe

 

Dette er en enkel, men nokså tidtagende rett. Lam er utolig godt, og spesielt når det får tid til å bli skikkelig mørt og godt ved lav temperatur. Lammeribba kan med fordel også stekes ved ennå lavere temperatur enn hva jeg har gjort her, for så å bli ennå mørere.

1 – 1,5 kg  lammeribbe
1 hel hvitløk
ca 15 friske rosmarinblader
litt olivenolje
salt og pepper

 

Skyll kjøttet i kaldt vann. Rut opp svoren/fettet på ribba med en skarp kniv eller skalpell (fås kjøpt på apoteket).

Kjør hvitløk og rosmarin med olje i en blender eller med stavmikser. Pensle blandingen på kjøttet, dekk med plast og sett kjøttet kaldt til neste dag.

Salte og pepre kjøttet, ha litt mer olivenolje over, og brun svoren i en stekepanne. Vær obs på at hvitløk blir lett brent. Skrap derfor av eventuelle klumper med hvitløk på svorsiden av lameribba før bruning!

Legg lammeribba i en langpanne, og stek den ved 160 grader i 1,5 t. Du kan godt legge en dyp tallerken opp-ned under ribba, slik at fettet renner av.

La kjøttet hvile til det er romtemperert før du skjærer opp kjøttet etter bena. Nå kan du godt legge kjøttet tilbake i langpanna (som er full av stekesjy/ribbefett) og sprøsteke den ved 230 grader varmluft i 5 min.  La kjøttet hvile igjen, og server for eksempel med ovnsstekte poteter, blomkålpuré,  tomatsalat og ribbefett.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>