Pizza med balsfjordost og røykt ørret (1-2 porsjoner)

 

Dette er en nordnorsk variant av den italienske pizzaen. Balsfjordosten er en hvit, modnet geitost fra Balsfjord i Troms. Den er svakt syrlig og går godt sammen med den røykte fisken. Både osten og fisken legges på pizzaen etter den er stekt, og gir en kontrast til den sprø pizzabunnen både i konsistens, smak og farge.


1 italiensk pizzabunn
litt meierismør
litt olivenolje
4 skiver balsfjordost
5 små skiver røykt ørret
karse

 

Stek pizzabunnen i 3-5 minutter ved 275-300 grader varmluft. Med en gang pizzabunnen tas ut av ovnen smører du litt meierismør og litt olivenolje over. Skjær opp osten og fordel over pizzaen, og gjør det samme med ørreten. Topp med frisk karse og server med det samme! :D

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>