Tyttebærmarmelade (ca 1/2 liter)

Når man lager syltetøy må man ofte tilsette tykningsmidler for å få den rette konsistensen. Marmelade inneholder kun bær, sukker og eventuelt vann. Her er det bærenes naturlige pektininnhold som sammen med sukkeret skaper konsistensen. Dette avhenger av at bærene inneholder nok pektin og at marmeladen blir kokt lenge nok. Marmelade er derfor ofte mer konsentrert og skarpere på smak enn syltetøy. Her har jeg byttet ut sukkeret med lynghonning. Ønsker du ikke den karakteristiske honningsmaken kan du bruke en mild akasiehonning ;).

500 g tyttebær
50 g blåbær eller andre bær
100 g lynghonning
rene syltetøyglass

 

Ha bær og honning i en kasserolle. Kok opp og la koke i ca 10 minutter, til marmeladen er redusert til ca halv mengde. Test gjerne konsistensen ved å legge en liten marmeladeprøve i kjøleskapet. Når prøven er kald kan du vurdere om marmeladen er ferdig.

Seriliser glassene i kokende vann, og hell marmeladen over mens både glassene og marmeladen fremdeles er varm. Prøv å fylle glassene så fulle som mulig så det ikke kommer til luft. Sett på lokk med det samme.

Prøv brunost eller peanøttsmør med tyttebærmarmelade: kjempegodt! :D

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>